Превозвачите пак удължиха намаленията за ученици, кондуктори искат по 60 стотинки
Превозвачите пак удължиха намаленията за ученици, кондуктори искат по 60 стотинки / netinfo

Превозвачите отново удължиха днес срока на валидност на старите ученически карти, след като веднъж вече направиха компомис и обявиха, че до края на октомври ще продължат да таксуват децата в автобусите по 30 стотинки. Причината са близо 10 000 деца, които остават и до момента без новоиздаден документ за намаление заради непредставени списъци от стачкуващите им учители.

Новият компромис е до второ нареждане, казаха шефовете на транспортни фирми, без да могат да уточнят конкретен срок. Кондуктори в част от автобусите обаче таксуват и днес децата със стари карти по 60 стотинки, установи репортерска проверка в автобусите. Всички служители са инструктирани, че децата продължават да пътуват с билет от 30 стотинки, казаха собственикът на “Автотранс 2000” Димитър Чолаков и управителят на “Хеброс бус” Веселин Дошков. Те посъветваха учениците да представят старите си карти, макар срокът им да е изтекъл на 15 октомври.

Собственикът на “Градски транспорт” Ангел Батаклиев също декларира, че автобусите на фирмата продължават да возят децата на 30 ст. Обратното би било допълнително нагнетяване на напрежението между родители и учители, каза Батаклиев. Той прогнозира, че проблемът с картите ще виси до нова година и добави, че очаква новият кмет с официална заповед да удължи срока на старите.