/ Фейсбук
Фонтанът пред бившия Партиен дом в Пловдив, поставен по повод влизането на България в Европейския съюз, вече е в историята. Склуптурата на Жорж Трак, известна като „Стружката“, е премахната, заради ремонта на площад „Централен“. Очаква се авторът да си я прибере, а на по-късен етап ще бъде решено от него и ОбС на града къде да бъде поставена, стана ясно от думите на кмета Иван Тотев.

Пловдив посреща есента с Голямата базилика, готов площад и две нови галерии?

"Спиралата“ напомня от къде е започнало формирането на Европейската цивилизация. Отчетливо се виждат 12-те винта на спиралата, символ на цикличноста и времето, под знака на което измерваме съществуванието си. И най-вече фонтанът е един енергиен мост между материалния и духовния свят реализиран от неръждаема хром-никелова стомана във водна среда“, написа по във фейсбук авторът на склуптурата  Жорж Трак.

Изложби и летен бар пред кино Космос?

Заедно със „Стружката“ в историята отива и известната като „тоалетната с мажоретките“, намираща се до Цар Симеоновата градина, открита от екскмета Славчо Атанасов. След приключване на ремонта на подлеза на Гладстон, на нейно място ще се появи нова и модерна тоалетна, като тази в Капана.