Предоставиха на Тотев финансов отчет на летищния фонд
Предоставиха на Тотев финансов отчет на летищния фонд / DarikNews.bg

Изпратил съм официалния финансов отчет на дейността на Фонда за развитие на летище Пловдив на кмета Иван Тотев, съобщи за Дарик директорът на аеропорта Дойчин Ангелов. В него има пълна прозрачност по сключените договори, по всички разходи и разплащания, уточни той. Към документацията е прикрепена и обяснителна бележка.

Миналата седмица на заседание на Общински съвет групата на БСП постави пред шефа на летището въпроса за прозрачността на работата на фонда. Кметът обеща на следваща сесия да представи необходимите документи. Всички разходи на сдружението се правят с решение на Управителния съвет, уточни Ангелов. Прозрачност винаги е имало, но досега никой не е поискал да разбере по какви финансови механизми функционира организацията, каза още директорът.   

През януари ще има Общо събрание на Фонда за развитие на летище Пловдив - южната врата на България. На него ще бъдат приети още членове на сдружението, увери той. Междувременно стана ясно, че дължимата вноска на община Пловдив е направена и до края на работния ден задълженията към авиокомпанията "Райънеър" ще бъдат разплатени.