/ Thinkstock/Getty Images
Пребиха и намушкаха пастир заради изтървани в чужд имот животни.

Наркомани заплашили с нож личен лекар

Полицаи от Панагюрище заловиха двама мъже, нанесли побой и намушкали с нож възрастен мъж от село Попинци, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Повод за нападението станали животни на пострадалия, изтървани в чужд имот.

Съпругата на пострадалия се обадила притеснена на 112, след като той не се е прибрал с животните, които по-рано извел на паша край селото. Екипи на полицейското управление в Панагюрище започнали издирване и мъжът бил открит в близост до бившия стопански двор в безпомощно състояние, с  порезна рана.

Пребиха възрастен човек, откраднаха му 200 лв.

При разследването е установено, че сутринта 70-годишният пастир извел стадото си от кози на паша. Докато тръгвали, част от животните влезли в имота на съседите и това разгневило 28-годишен жител на Попинци. Той повикал на помощ свой 50-годишен съселянин.

Двамата мъже намерили козаря в района на бившия стопански двор. Те го нападнали, нанесли му побой, а по-младият мъж го намушкал и с нож. После напуснали местопрестъплението и дори направили опит да заличат следите си.

Още на същия ден извършителите са установени и задържани в ареста на Районното управление в Панагюрище. Пострадалият е транспортиран в панагюрската болница в тежко състояние и с опасност за живота. За случилото се е уведомена прокуратурата в средногорския град, води се дознание.