/ ThinkStock/Getty Images
Възрастен мъж пострадал при грабеж в дома му, съобщиха от полицията. Сигналът е получен чрез тел. 112. По първоначални данни, около 18.00 часа на 31 декември, в къщата на 86-годишен жител на село Белащица влезли двама непознати, нападнали го с удари и му отнели около 200 лева.

Младежи пребиха 18-годишно момче в подземен паркинг на пловдивски мол

Пенсионерът е настанен в болница за наблюдение, според лекарите няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство в Първо районно управление, уведомена е Районна прокуратура-Пловдив. Предприети са активни действия за издирване на извършителите на престъплението.
 
Същевременно асеновградски полицаи разследват взломна кражба от автомобил. Сигналът е получен на тел. 112 - в нощта срещу 31 декември, пред адрес в града, неизвестен извършител разбил стъкло на „Опел“ и задигнал 750 евро и музикално устройство. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в районната прокуратура.
 
Тийнеджър заплаши с убийство и нанесе побой над възрастен мъж

Взломна кражба била извършена и от аптека в Куклен. В понеделник в полицията било съобщено, че за времето между 4.00 часа и 4.30 часа от обекта били откраднати 400 лева, след разбиване на входна врата.

На местопроизшествието е направен оглед, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължават криминалисти на Първо районно управление.