Празнуваме Международния ден на младежта с игри, концерт и караоке под звездите
Празнуваме Международния ден на младежта с игри, концерт и караоке под звездите / снимка: НАРД
Празнуваме Международния ден на младежта с игри, концерт и караоке под звездите
89022
Празнуваме Международния ден на младежта с игри, концерт и караоке под звездите
  • Празнуваме Международния ден на младежта с игри, концерт и караоке под звездите

За десета поредна година Пловдив ще отбележи 12-ти август – Международния ден на младежта. И тази година общинската администрация, Националният алианс за работа с доброволци и Евродеск Пловдив реализират инициатива с участието на представители на организации и институции, които работят с млади хора на територията на града и областта.

Международният ден на младежта е от особена важност за всички млади хора. Той дава възможност на света да разгърне потенциала им, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Освен това денят предоставя уникалната възможност младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

Тази година мотото на хепънинга е „Потърси себе си!”, каза един от главните организатори на Международния ден на младежта в Пловдив  и мрежови координатор в Националния алианс за работа с доброволци Вера Кирилова.

Един от участниците миналата година е доброволецът Илко Ангелов. Той и неговите партньори спечелиха първо място в надпреварата с останалите пет отбора. Илко беше представител на Международната награда на херцога на Единбург – неправителствена организация, която представлява програма за личностно развитие на млади хора, съчетаваща практически опит и развиването на умения, в резултат на което младежите стават отговорни граждани на света.

Празникът ще се проведе утре от 19.00 до 22.00 часа в Цар-Симеоновата градина край Виенския павилион, съобщи за Дарик зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. От 20.30 младежите ще се забавляват с концерт, организиран от общината с участието на очарователните Весела Бонева и Стефани Илиева. Празникът ще завърши с „Караоке под звездите", в което за най-смелите и талантливи са предвидени награди.

Чуйте и репортажа в прикаченото аудио.