/ Искра Койчева, Дарик радио Пловдив
Полицай на 2018: Призът е плод на усилията на целия екип на пловдивската полиция
100013
Полицай на 2018: Призът е плод на усилията на целия екип на пловдивската полиция
  • Полицай на 2018: Призът е плод на усилията на целия екип на пловдивската полиция
„Благодарен съм за високото отличие. То е плод на усилията на целия екип на пловдивската полиция“. Това заяви днес пред медиите младши автоконтрольор Стойчо Яковски от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Той бе удостоен с приза „Полицай на годината“ на церемония в София снощи. 

Полицай на 2018-та година
Искра Койчева, Дарик радио Пловдив

Младши инспектор Яковски провежда изключително активна превантивната дейност по пътна безопасност сред подрастващите. На 8 ноември тази година, той спаси и живота на 4-годишно дете.

Полицай на годината стана пловдивският младши инспектор Стойчо Яковски

Това се случва по време на демонстрация на служители на Специализираните полицейски сили в Пловдив. Детето е сред публиката, припада и си гълта езика си. Спасява го само бързата и професионална реакция на младшия инспектор.

"Служители като Стойчо Яковски трябва да бъдат еталон за българската полиция", подчерта директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Младшият инспектор тренира от 25 години да дао. През 2018 година той организира и провежда обучение по „Безопасност на движението“ в 22 детски градини, 16 училища и 4 университета.