Погват белите  якички
Погват белите якички / Dariknews.bg
Погват престъпниците от типа "бели якички"
25683
Погват престъпниците от типа "бели якички"
  • Погват престъпниците от типа "бели якички"

Да бъде създаден силен икономически сектор планират от пловдивската полиция. Предвижда се да бъдат използвни СРС-та, служители под прикритие, както и  всички модерни и оперативни методи за разследване на икономически престъпления. Това заяви директорът на ОДМВР комисар Тодор Чонов. По думите му, икономическата престъпност е слабото звено на МВР, не само в Пловдив, но и в цялата страна. Ръководството на Пловдивската дирекцията обмисля сериозни мерки, особено след като сектор БОП излезе от структурата на Областната дирекция, допълни комисар Чонов.

През 2010г. полицията ще следи за престъпленията от вида „бели якички", където скритата престъпност по всички сфери на икономическия и държавния живот е голяма, каза още комисар Тодор Чонов. Очаква се в скоро време да има резултати от  разкриване на престъпления за усвояване на ДДС, акцизи и фалшификати, както и за отклоняване на средства по еврофондове, допълни директорът на пловдивската полиция. 

По така наречените  олигарси в Пловдив е работено дълги години и всички събрани материали са докладвани в Прокуратурата, каза още Чонов. Полцията ще продължи да работи по  постъпване на нови данни, уличаващи някой в извършено престъпление, каза комисар Чонов. Вчера директорът на пловдивската полиция е получил постановление от  прокуратурата, че е прекратена преписката срещу един от тях  заради липса на данни за извършено престъпление от общ характер, обясни комисар Чонов.
 

 

/Чуйте от прикачения звуков файл./