/ Дарик архив
Церемония по подписване на меморандум за сътрудничество между фондация „Международен комитет за консервация и реставрация на мозайки“ и Община Пловдив ще се състои от 11.00 часа в Заседателна зала на градската администрация. Церемонията е във връзка с провеждането на "14 -та Международна конференция-триенале за консервация на мозайки", на която Пловдив ще бъде домакин през месец октомври 2020 г.

Меморандумът ще бъде подписан от кмета Иван Тотев и Гайл де Гишен – почетен президент на Международния комитет за консервация на мозайки, Съветник на генералния директор на Международния център за изследвания върху опазването и възстановяването на културни обекти.

На церемонията ще присъстват също Александър Държиков, зам.-кмет „Култура и туризъм“ на община Пловдив, доц. Елена Кантарева-Дечева – ръководител на реставрацията на мозайки от археологически обект Епископска базилика на Филипопол, председател на УС на Сдружение „Български културни следи“ и Иван Василев, председател на УС на Фондация „Балканско наследство“.