Пловдивчанин спечели суперкола Smart Fortwo на Международния технически панаир
Пловдивчанин спечели суперкола Smart Fortwo на Международния технически панаир / MПП

Пловдивчанинът Александър Стойков Тосев  получи наградата за посетители на Международния технически  панаир. Той вече е собственик на авангардния автомобил Smart Fortwo – подарък от Международен панаир Пловдив, който организира най-голямата технологична среща на Балканите. Името на късметлията беше изтеглено между повече от 25 000 анкетни карти. С тях беше осъществено допитване сред гостите на изложението, продължило от 26 септември до 1 октомври 2016 година.

Леката кола Smart Fortwo  бе част от колекцията в Смарт палатата, която се прави за първи път. В нея компанията Smart management представи иновативни автомобилни решения, финансов инженеринг, модерни подходи за мениджмънт и хайтех разработки. Посетителите видяха демо моделите  на Smart management („Мерцедес“, “Фолксваген“ и „Смарт“) и на „Мото пфое“ („Форд“, „Волво“, „Рейндж  роувър“,„Ягуар“).

Голям интерес предизвикаха и премиерите на последни модели коли в изложбата „Автосвят“. Тази година участваха дилърите на „Лексус“, „Тойота“, „Хюндай“, „Ситроен“, КИА, „Пежо“, „Сеат“, „Шкода“, „Лада“ и други марки.

Хит сред посетителите стана прототипът на български електромобил с два багажника.

Гостите на панаира се забавляваха с Дрон шоу, което бе част от новата изложба за роботи и роботизирани системи „Робохайтех“. Летящите роботи бяха най-атрактивната част от нея и спечелиха възхищението на публиката.

Тя беше привлечена и от многото иновации, показани в рамките на 11 специализирани изложби. Над 600 фирми от 33 държави демонстрираха последно поколение изделия и услуги от областта на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, роботиката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето.

"Надяваме се догодина бизнес форумът за инвестиционни стоки и технологии да е още по-силен", заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.