Пазарджик елха
Пазарджик елха / netinfo
Концерт на Павел и Венци Венц ще даде началото на фестивала „Коледен Пазарджик“, който общината в града организира за втора година. Откриването е тази вечер от 18.00 часа пред Драматично-кукления театър. Кулминацията ще бъде запалването на светлините на градската елха.

Вокалната академия към Младежкия дом, Театрална къща „Пластилин“ и актьори от пазарджишкия театър участват в програмата за първата от поредицата празнични прояви. Те продължават до последния ден на декември. Главни организатори са Съвета за младежка политика към Община Пазарджик и доброволци от Плюс Фестивал.

На 14 декември ще бъде традиционната Вечер на талантите, организирана от Младежкия дом. Част от нея ще бъде благотворителният концерт на школа „Патуейс“, Ротаракт клуб „Бесапара“ и Съвета за младежка политика.

Детско шоу на открито „Кой е по-по-най“ с обичания от малчуганите Бате Енчо ще весели малките на 16 декември от 11,00 часа на Тортата. За 19-ти е планиран концерт на Силвия и Теди Кацарови.

На следващия ден е откриването на коледния базар. Той ще продължи до Нова година всеки ден на Тортата, като към него са предвидени различни музикални прояви и забавления за най-малките пазарджиклии.

Финалът на фестивала ще постави новогодишният концерт с участието на Ивана и оркестър „Сияние“. Точно в 0.00 часа атрактивна заря ще отбележи настъпването на 2018 година.