Пампорово събира елита на сноуборда
Пампорово събира елита на сноуборда / снимка: Ева Тошева, Дарик радио Пловдив
Иван Фърков състезание Пампорово
70939
Иван Фърков състезание Пампорово
  • Иван Фърков състезание Пампорово

Най-голямото събитие за фрийстайл ски и сноуборд в Източна Европа започва в Пампорово.  „Пампорово Фрийстайл оупън“ e кръг от “Световния сноуборд тур” с елитния ранг от 4 звезди на ТТР и  привлича, както състезатели, така и публика с големите си наградни фондове и високото ниво на каране. От 4 години курортът поддържа голямо трасе за слоупстайл на писта “Стената” и провеждането на 4-звездно състезание нарежда България до големите в сноуборда.

Участие са потвърдили състезатели от Америка, Финладния, Швейцария, Словения, Полша, Чехия, Словакия, Гърция, Беларус, Латвия и др. По време на финала на 15-ти март на сцената на „Студенец”, ще избухнат двама диджеи - Летал и  MC Дани Бой.

За втора поредна година Пампорово Фън Парк и Българската федерация по ски ще проведат състезание, валидно за ФИС. Тази година обаче, надпреварата е кръг от Европейската купа по слопстайл на ФИС. Сътезанията ще се проведат в рамките на два дни- 11-ти и 12-ти март, а общият награден фонд на Пампорово курорт е 6000 евро.

При успех на нашите състезатели по слоустайл сноуборд, България ще грабне първата си световна купа в този стил.

В цялата програма през седмицата на фристайла са включени още и държавните първенства по сноуборд халф пайп, слоупстайл и биг еър, както и международни състезания по ски халфпайп и слоупстайл.

Останалият на 4 точки от олимпйските игри, състезателят на СК Пампорово – Николай Найденов и колегата му Станислав Черешаров ще защитават титлите си от миналата година. Конкуренти по дисциплините халф пайп и слоупстайл ще им бъде швейцарския и гръцкия национален отбор и още редица качествени райдъри.

Чуйте в прикачения файл повече за състезанието от главния мениджър на проекта за Фън парк Пампорово Иван Фърков:

Ето и кой са българите, които ще се борят реално за призовите места:

Сноуборд - Димитър Чокоев, Лозьо Димитров, Симеон Митрев, Петър Гьошарков, Георги Георгиев, Камен Петров, Константин Славов и др.

Ски – Николай Найденов, Станислав Черешаров, Алексaндър Карадинков, Георги Ваташки, Марти Райншмид, Крис Големинов и др.