Откриват XX издание на Сцена на кръстопът, с 3 премиери и общо 20 постановки
Откриват XX издание на Сцена на кръстопът, с 3 премиери и общо 20 постановки / Дарик Пловдив
Откриват 20-то издание на "Сцена на кръстопът", с 3 премиери и общо 20 постановки
89529
Откриват 20-то издание на "Сцена на кръстопът", с 3 премиери и общо 20 постановки
  • Откриват 20-то издание на "Сцена на кръстопът", с 3 премиери и общо 20 постановки

20-тото юбилейно издание на Международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ се открива в Пловдив с представлението „Възвишение“. Спектакълът, който е по едноименния роман на Милен Русков с режисьор Иван Добчев, е довечера от 19.00 часа на Голяма сцена. Успешната постановка от 2013 г. е с обновена версия.

В рамките на фестивала има и три премиери – две на Пловдивския драматичен театър – „Турбуленции“ и „Вълци“, и една на театър „София“ – „Анна Каренина“, която и ще сложи край на театралния форум.

Мотото на тазгодишното издание е „Театърът – безкрая“. Публиката ще има възможност да избира измежду 20 заглавия, както и от проявите, включени в богатата съпътстваща програма.

Една от премиерите – „Вълци“, е по „Трънски разкази“ на Петър Делчев. Постановката е на Диана Добрева. Спектакълат е опит да превърнем българския бит в български мит, а темата е как нашият човек се опитва да живее без Бог, разказа Александър Секулов, чиято е и драматизацията на текста.

Чуйте и от прикачения звуков файл.

Продължителността на спектакъла е два часа. Гост в актьорския състав е Герасим Георгиев-Геро. Премиерата на „Вълци“ е в понеделник, от 19.00 часа на Голяма сцена.

„Сцена на кръстопът“ приключва на 23 септември с премиерата на „Анна Каренина“ по романа на Лев Толстой, а драматизацията и режисурата са на Николай Поляков.