/ ОДМВР-Пловдив
Наркотикът е иззет от автомобил, а оръжията са открити на адрес в Съединение
Над 1 кг хероин, оръжие и боеприпаси откриха полицаи в Пловдивско, съобщиха от ОД на МВР под тепетата. Наркотикът, оръжието и боеприпасите са намерени по време на специализирана полицейска операция, уточниха оттам. 

Арестуваха петима улични дилъри в Столипиново, три от тях са жени (СНИМКА)

По време на акцията, на разклона за град Съединение и село Пищигово, служители на криминална полиция от  областната дирекция спрели  за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат" с пловдивска регистрация. В колата бил открит хероин с тегло малко над 1 килограм. Хероин е намерен и в още един автомобил, като общото количество на наркотичното вещество е 1005 грама. 

ОДМВР-Пловдив

Арестувани са шофьора на колата - 56-годишен мъж, и неговата спътничка - жена на 47 години. Извършени са обиски в две жилища в Пловдив и Съединение, в резултат на което са намерени и иззети електронна везна със следи от хероин по повърхността ѝ, сумата от 2200 лв., близо 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона.

ОДМВР-Пловдив

ОДМВР-Пловдив

В хода на последвалите действия е задържан още един мъж - на 41 години, който, след като е бил разпитан в качеството му на свидетел, е бил освободен.

ОДМВР-Пловдив

Първоначално мъжът и жената са били задържани за срок до 24 часа, а впоследствие с постановление на наблюдаващия прокурор - и за 72 часа. Работата продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив.  

Арестуваха пловдивчанин със синтетична дрога (СНИМКИ)

От прокуратурата уточниха, че 56-годишният мъж с инициали Д.С. и 47.годишната Ц.Д. са с повдигнати обвинения за държане на наркотични вещества. Спрямо жената е повдигнато и обвинение за това, че е държала законното си оръжие - две ловни пушки, без да вземе необходимите мерки за сигурност.

Предстои  Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържаните.