ОМГ „Академик Кирил Попов” отпразнува своята 45-годишнина
ОМГ „Академик Кирил Попов” отпразнува своята 45-годишнина / netinfo

С голям концерт Образцова математическа гимназия „Академик Кирил Попов” отбеляза 45 години от своето създаване. Официални гости в Градския дом на културата „Борис Христов” бяха кметът на район „Западен” Димитър Колев, неговият заместник Георги Георгиев и началникът на отдел „Образование” Веселина Балджиева.

„За 45 години вие се доказахте като една от най-елитните пловдивски гимназии, за този период вие сте дали много кадри на световно ниво. Благодаря ви за това, което правите за нашия град, продължавайте и в бъдеще да бъдете едно от най-добите училища в България”, заяви пред гостите на празника Димитър Колев. ОМГ „Академик Кирил Попов” получи поздравителен адрес и от кмета на града Иван Тотев.

 

Голямата зала в Дома на културата се оказа тясна за да побере всички учители, родители, бивши и настоящи възпитаници на елитното училище. Сред тях ярко се открояваха бившият дългогодишен директор доц. Кирчо Атанасов и настоящият доц. Ивайло Старибратов, които с неуморната си работа за училището го направиха едно от най-желаните в Пловдив.

Домакините бяха подготвили богата програма, която включваше рецитал на стихове, песни на любими български изпълнители и много танци. С тях възпитаниците на ОМГ „Академик Кирил Попов” показаха че освен в точните науки са изключително добри и в културните дейности и с изпълненията си превърнаха юбилея в истински празник.