катастрофа
катастрофа / снимка: Дарик архив
Разследването на причините за верижната катастрофа между 11 автомобила край Пазарджик, при която загинаха общо петима души, се води под наблюдението на Окръжната прокуратура, съобщават от Областната дирекция на МВР. Инцидентът стана рано сутринта в събота на надлеза при село Звъничево при гъста мъгла и на заледен и неопесъчен участък.

До момента е установено, че 69-годишен водач от село Ветрен дол загубил контрол над „Лада“-та си, в която пътували 60-годишната му съпруга и още една жена, на 56 години, от Пазарджик. Колата навлязла в насрещното и се блъснала в микробус „Мерцедес“, управляван от 38-годишен пазарджиклия.

Непосредствено след първия удар 53-годишен водач на микробус „Форд“, движещ се от Звъничево по посока за село Братаница, също загубил контрол над волана и навлязъл в насрещното, където се врязал в лека кола „Пежо“. В нея пътували съпрузи от Братаница на 64 и 60 години.

На място загиват двете съпружески двойки от леките автомобили. 56-годишната пътничка в руското возило е закарана в тежко състояние в Областната болница, където след 40 минути борба за живота й лекарите не успяват да я спасят. По-късно се установи, че тя е тяхна колежка, работела е в пералното отделение на лечебното заведение.

Други двама по-леко ранени също са превозени и настанени за лечение в областната болница.

Впоследствие на мястото стават още три катастрофи със 7 автомобила, които се разминават без жертви и пострадали.

На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в Пазарджик в присъствието на съдебен лекар и автоексперт.

Образувано е дознание, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура.