белезници
белезници / Guliver/Getty Images
Окръжна прокуратура-Пловдив провежда разследване за извършени сериозни умишлени престъпления – измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и изпиране на пари.
 
В резултат на разследването по случая е установено, че за периода месец ноември 2014 г. – месец юни 2017 г., жена на 47 години, е извършила множество измами на територията на страната, като е ощетила различни лица, придобивайки за себе си облага на стойност над 400 000 лв. Тя се е представяла за длъжностно лице, включително за служител на прокуратурата.
 
На жената е повдигнато обвинение за общо седем измами, извършени при условията на продължавано престъпление, като то е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от три до десет години. Предвидена е възможност и за конфискация до половината от имуществото на виновния.
 
От събраните по делото доказателства е установено, че жената, в съучастие с 52-годишния си съпруг, са извършвали финансови операции и сделки с парите, придобити в резултат на измамите. Повдигнато им е обвинение за престъпление за „пране на пари“, което са извършили в съучастие.
 
За него се предвижда наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева.
 
Двамата обвиняеми са задържани с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив за срок от 72 часа.