/ dariknews.bg, Деян Герговски
"Екипи на общинската фирма "Чистота" в Пловдив започнаха поставянето на 1100 нови контейнера за смесен битов отпадък", съобщи директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев.

Новите съдове са пластмасови и са били доставени миналия месец след проведена от Община Пловдив обществена поръчка - 429 от тях са тип "бобър" с вместимост 1100 литра, а така наречените "куки" са 671 броя с обем 120 и 240 литра.

Върху всеки контейнер е залепен стикер с информация за неговото предназначение и "горещия" телефон на "Чистота" за сигнали - 032/675-817. Подмяната на контейнерите започва от централната градска част, като процесът се контролира от еколозите от район "Централен".

Според Георгиев, доставката на новите контейнери позволява да се удовлетворят в по-голяма степен нарасналите потребности в появилите се през последните години нови жилищни комплекси.

Идеята е всички метални съдове поетапно да бъдат заменени с пластмасови, тъй като те са по-естетични, по-евтини, удобни и дълготрайни, а обслужването им е по-безшумно.