Обявяваме най-добрия квартал за живеене в Пловдив на 15 декември
Обявяваме най-добрия квартал за живеене в Пловдив на 15 декември / netinfo
На 15 декември ще бъде финалът на кампанията „Най-добрият квартал за живеене”, обявена от Дарик радио, вестник 24 часа – Пловдив и телевизия Евроком България. Решението, резултатът да бъде обявен по-рано, бе провокирано от големия обществен интерес към инициативата.

По ТВ Евроком България зрителите могат да следят поредицата от репортажи и интервюта, заложени в програмната схема през целия ден. В предаването „Първа смяна“, всеки понеделник между 7.00 до 9.00 часа, ще гостува по един от районните кметове, който ще коментира състоянието на кварталите в своя район.

В ток-шоуто „Директно“ с Христо Чаушев всяка вечер ще се срещат граждани, представители на различните пловдивски квартали, които ще защитават своя район в диспут с участие на зрители по телефона.

Освен това всеки делничен ден, след емисиите новини зрителите на Евроком България, ще могат да проследят репортажите за състоянието на кварталите по различните 33 критерия, групирани в пет основни показателя – места за отдих, инфраструктура, места за социално обслужване и култура, удобства в ежедневието и условия за лично и професионално развитие.

Обзорни репортажи по различните критерии и мненията на жителите от съответните квартали, се излъчват и всеки ден между 9.00 и 10.00ч. в сутрешния информационно-музикален блок на Дарик радио – „Дарик кафе”, по време на който в слушателите могат да се обаждат и да гласуват на живо. Новините от кампанията може да слушате в емисията на Дарик в 9.30ч. и да следите в интернет на адрес www.dariknews.bg.

Всеки понеделник вестник 24 часа Пловдив ще публикува обобщените изследвания и анализи по основните критерии в кампанията.

От 10.11. до 5.12.2008г. зрителите на Евроком България, слушателите на Дарик радио и читателите на вестник 24 часа Пловдив, ще имат възможност да формират своето мнение и да гласуват. По този начин те ще определят кварталите от двата района – финалисти (с най-голям вот), които ще влязат във финална битка в седмицата между 8.12. и 14.12.2008г. Кулминационният момент ще бъде на 15.12.2008г., когато в специално предаване, излъчвано на живо, само по телевизия Евроком България, ще се проведе големият финал на кампанията. Най-добрият квартал за живеене в Пловдив ще се определи на база обобщените резултати от изследването до 15 декември, от гласуването на зрителите в последния момент, както и от събраните точки на районните кметове от отговори на въпроси в предаването.