/ ThinkStock/Getty Images
Нова порция от опити за телефонни измами вдигна полицията в Смолян на крак, като патрули има разположени на всички входно-изходни артерии на областния град. За пореден ден са засечени десетки телефонни обаждания, с които се правят опити за заблуда на хората, с което се цели да се измъкнат от тях ценности и пари.

Десетки опити за телефони измами в Смолянско

Използва се старата позната схема, като се представят за разследващи полицаи и искат съдействие от хората за разкриване на телефонни измами. Обажданията са предимно на стационарни телефони, като се предполага, че използват телефонен указател и звънят на предимно възрастни хора.

В началото са мили и вежливи, но след като не получат желаното от тях „съдействие“, започват да заплашват хората със саморазправа, казвайки им, че знаят къде се намират и че може да им се случи не желана от тях случка.

МВР инспектор: Над 8 млн. лева са придобили телефонните измамници за година

Припомняме ви, че през последните няколко дни в Смолян са засечени десетки подобни опити за телефонни измами, като в полицията са постъпили жалби и от съседни градове. За радост, до този момент няма успешен опит, като от пресцентъра на полицията в Смолян напомнят отново на хората, че те нямат подобна практика и, че техни служители не искат под никакъв предлог пари от хората.

Униформените призовават всички, които имат възрастни хора около себе си, да се  свържат с тях и да им обяснят подробно схемата на измамниците и да ги предупредят  да не се „хващат“ на думите им.