Назначиха тройна медицинска експертиза на кмета на Стамболийски
Назначиха тройна медицинска експертиза на кмета на Стамболийски / netinfo

Тройна съдебно-медицинска експертиза на здравословното състояние на кмета на Стамболийски Иван Атанасов назначи Окръжния съд, след като за пореден път днес обвиненият в длъжностно престъпление управник не се яви в залата. Адвокатът му Красимир Елдъров представи удостоверение, че от вчера клиентът му е на лечение в Университетска болница "Св. Иван Рилски" - София заради влошено здравословно състояние, хронично заболяване, вирусна инфекция и психическо разстройство. На делото отново не бе даден ход и то бе отложено за 12 септември. Тогава назначените вещи лица от болница “Света Ана” трябва да представят тройната експертиза.

Как винаги всички се разболяват, щом дойде време за съдебно заседание, риторично попита прокурор Марин Пелтеков и отказа други коментари. Според представените до момента медицински свидетелства, кметът страда от рядко срещаната болест ПАН - срив на имунната система. При тази болест състоянието може да се влоши и на емоционална основа.

Това е един абсурден процес - каза кметът Атанасов.

Кметът на Стамболийски е обвинен, че през 2003 г, при предишния си мандат, е превишил правата си с цел облагодетелстване на частна фирма. Атанасов е подписал договор за отдаване под наем на "Адонис" 95 на масивна двуетажна сграда. В договора изрично е подчертано при евентуална продажба на сградата наемателят за бъде предпочетен като купувач и да му бъдат приспаднати вложените в ремонтни дейности суми. Договорът е подписан в нарушение на решение на Общинския съвет. Второто обвинение срущу кметът е, че е завишил възнаграждението на управителя на общинското предприятие "БКС" вместо с 3 минимални, с 3 средни заплати.

Атанасов твърди, че процесът срещу него е абсурден и показва споразумение за прекратяване на договора, който е предмет на делото.