Научната конференция „Пролетни научни четения“ на АМТИИ става национална
Научната конференция „Пролетни научни четения“ на АМТИИ става национална / dariknews.bg/архив

Преподаватели, докторанти и студенти от 4 български висши учебни заведения ще вземат участие в Националната научна конференция „Пролетни научни четения 2016“, която ще се проведе на 26 и 27 април в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив.

От тази година ежегодният научен форум вече е с национален статут, като свои доклади ще изнесат гости от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил е Методий“, Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“ и Югозападния университет.

Програмата на форума е разпределена в три основни секции: „Теория и педагогика на музиката“, „Музикален фолклор и хореография“ и „Изобразителни изкуства“.

Сред участниците личат имената на учени и преподаватели като проф. д. изк. Мирослав Недялков от ШУ, доц. д-р Мъгърдич Касапян, доц. д-р Любомир Караджов, доц. Стела Митева-Динкова  от АМТИИ, ас. Милена Томанова от ЮЗУ.

Националната научна конференция ще бъде открита на 26 април от 9.30 ч. от  ректора на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. академик Милчо Василев. Форумът ще приключи на 27 април с дискусия на участниците, а научните доклади ще излязат в специален сборник.