Нападнатите журналисти: Страхът от Катуница се пренесе в Пловдив
Нападнатите журналисти: Страхът от Катуница се пренесе в Пловдив / снимка: DarikNews.bg, архив
Радко Паунов
73212
Радко Паунов
Ваня Драганова
  • Радко Паунов
  • Ваня Драганова

Страхът от Катуница се пренесе в центъра на Пловдив, а осем месеца след излизането си от затвора цар Киро не си е взел поука. Това каза пред Дарик журналистът от вестник „24 часа“ Радко Паунов, който бе нападнат вчера от Кирил Рашков.  В никакъв случай този страх не е останал в миналото, категорична е и Ваня Драганова, кореспондент на вестник „Преса“.

Около 10.50 часа вчера двамата журналисти отишли да проверят сигнал за проблеми със съседите, причинени от фамилията Рашкови. Паунов видял на улицата цар Киро и вдигнал фотоапарата си, за да го снима. Това провокирало агресията на ромския бос, който започнал да дърпа апарата и заедно с други  роми  притиснали Паунов към трафопост. Тогава цар Киро го хванал  за гърлото.  Драганова извикала: „Оставете колегата на мира“, а Паунов попитал: „Ванче, снимаш ли?“. След това Рашков заплюл журналистите в лицето с думите: „Ще видите какво ще ви се случи!“. Той започнал да говори по телефона, като се оплакал, че притесняван от  репортерите, които го снимат.

След инцидента Паунов и Драганова подали жалба в полицията и разбрали, че Рашков вече ги е изпреварил.

Всички наоколо са наблюдавали безучастно случващото се. Шофьорите от таксиметровите коли също се оплакват от джиповете на Рашкови.

По случая се извършва предварителна проверка в Четърто районно управление "Полиция". Районната прокуратура е уведомена за случая, но на този етап няма достатъчно материали, за да се образува дело.

 

Чуйте в прикачените файлове какво разказаха пред Дарик нападнатите журналисти.