Над 7600 пациенти получиха помощ в Спешното на МБАЛ „Св. Пантелеймон“

/ iStock/Getty Images
7612 пациенти са преминали през Спешното отделение на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ през първите шест месеца на годината, съобщиха от здравното заведение.

Безплатни прегледи по хирургия и гастроентерология започват в пловдивски медицински център

Най-честите регистрирани случаи са на пациенти със сърдечна недостатъчност - около 1000, над 600 са неврологичните случаи и тези, свързани с нарушения на вестибуларната функция, почти толкова са заболяванията на опорно-двигателния апарат, 336 са инсултите и други. Спешното отделение е единственото работещо в общинска болница на територията на район „Южен“.

Шефът на Второ ДКЦ сяда на стола на досегашния управител на болница "Свети Пантелеймон"

Той е голям и се нуждае от качествено обслужване, заяви управителят на общинската болница д-р Константин Сапунджиев. Той уточни, че МБАЛ „Свети Пантелеймон“ поема разходите, тъй като районът не може да остане без Спешното, а гражданите трябва да получават адекватна и навременна помощ.

Д-р Константин Сапунджиев е новият управител на болница „Св. Пантелеймон“

Отделението разполага със спешен приемен кабинет, противошокова зала и зала за диагностично уточняване и наблюдение, оборудвани със съвременна техника и апаратура. 

Основната дейност е насочена към диагностично уточняване на пациентите, към провеждане на реанимационни мероприятия при животозастрашаващи състояния, осъществяване на консултации и хоспитализация при необходимост.