/ снимка: Съвет по туризъм
Над 5000 са посетителите на второто издание на Дефиле „Уикенд в Пловдив“, което се състоя на 8, 9 и 10 март в града под тепатата. 45 обекта се включиха във фестивала, като отстъпките по различните хотели, ресторанти, кафенета, сладкарници, музеи, галерии и театри варираха между 10 и 50%.
 
Второто Дефиле „Уикенд в Пловдив“ започна с изложба на емблематични къщи в Стария град

Събитието бе открито на 8 март в НБ "Иван Вазов" с изложба на тема "НепознатиТЕ къщи из Стария град на Пловдив", за която изключителен принос имат ОИ „Старинен Пловдив“. След приветствия от официалните лица на събитието присъстващите се насладиха на изпълненията на солистите на Опера Пловдив Евгения Ралчева и Михаил Пулиев.
 
Студенти от Университета по хранителни технологии посрещаха и насочваха гостите, а ученици от гимназиите спомагаха с доброволчески труд за по-успешното провеждане на информационната кампания преди и по време на събитието.
 
"Уикенд в Пловдив" започва с изложба за непознатите къщи

На 12 март се състоя награждаването на обектите, участвали в „Уикенд в Пловдив“. Отличени бяха победителите в три категории: най-гостоприемно място за нощуване, най-гостоприемно заведение и най-гостоприемно културно средище.
 
Наградените ще могат да се възползват от фонда, предоставен от отличените най-гостоприемни обекти: безплатна нощувка за двама, почерпка за двама и семеен билет за посещение на музей.