Има нанесени щети и по инфраструктурата
Градушка унищожи земеделската продукция в селата Ръжево Конаре и Белозем в събота.

Силни бури на места в страната и воден смерч до Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Има нанесени щети и по инфраструктурата. Хората се питат не можеше ли да се продотврати това с противоградни ракети.

От 14:00 часа на обяд на 28 август, когато падна голямата градушка в селата Ръжево Конаре и Белозем, от командният пункт в Голям Чардак са стреляли непрекъснато без проблеми, съобщи Георги Михайлов, от Регионалната дирекция “Борба с градушките" в Пловдив област.

“След 19:00 часа и няколко минути получихме забрана за стрелба, която продължи до 20:12 часа", каза Михайлов и обясни, че именно това е било причината да не обработят тази клетка, в която е паднала градушката и е унищожила със страшна сила посевите.

Силна буря в Сандански, магистрала „Струма” се напълни с кал в района (ВИДЕО)

“Ние постоянно получаваме забрани, когато има нещо във въздушното пространство. Искаме разрешение - стреляме, дават забрана - не стреляме", поясни Георги Михайлов. Самият той не знае дали е имало самолети във въздушното пространство, за да има такава забрана в този отрязък от време.

“Не знам, никой не ни обяснява, това са военни работи", каза Михайлов. “Това е обединен център за ръководство на въздушното движение, така че не се знае", добави той. Георги Михайлов обясни още, че в момента при тях “всичко е перфектно" и няма проблеми с наличие на противоградни ракети.
Агенция "Фокус"