Многофункционално маниту в парка на Чистота
Многофункционално маниту в парка на Чистота / снимки: Кирил Кирилов

Управителят на „Чистота" Радослав Кошински демонстрира нова за фирмата зимна техника. Преди десетина дни закупихме три многофункционални камиона, една фадрома и една „метачка", съобщи Кошински. Трите камиона веднага ще влязат в зимното дежурство и ще заменят старите зилове. Машините са втора ръка, но са в отлично техническо състояние и вече са готови за зимната експлоатация, допълни управителят на „Чистота".

Многофункционално "маниту" в парка на "Чистота"
netinfo

Водачът в камиона разполага с монитор и две външни камери, на които следи как машината разпръсква разтвора. Фадромата, която от „Чистота" са закупили, е по-известна като „маниту". Тази машина е три в едно, похвали се Кошински. Тя работи като мотокар, фадрома и като автовишка с дължина на стрелата над 7 метра. Друга такава комбинирана машина в комуналните фирми в Пловдив няма, коментира Кошински.

Многофункционално "маниту" в парка на "Чистота"
netinfo

Радослав Кошински показа и две сигнални бройки на така наречените „гъби" за разлепяне на афиши. Те са изработени от певеце, а вътре сме ги налели с бетон, за да са устойчиви. На цвят могат да са всякакви, според желанието, обясни още той, но цената на един брой е много висока - 960 лева. По принцип до края на годината трябва да разположим петдесет такива „гъби", а през следващата година поне още 150, обясни Радослав Кошински.