Министър Бъчварова: Смолян е с най-ниската регистрирана битова престъпност в страната
Министър Бъчварова: Смолян е с най-ниската регистрирана битова престъпност в страната / Адриан Кулев

Смолян е с най-ниската регистрирана битова престъпност в страната. Това заяви мминистърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, Тя и директорът на ГД “Национална полиция“  гл. комисар Христо Терзийски проведоха работно съвещание с ръководството на ОДВМР -  Смолян и с началниците на районните управления. То е в рамките на обиколката на вътрешния министър в областните дирекции в страната във връзка с провеждането на Националната операция за противодействие на конвенционалната престъпност.

„Впечатлението ме, че много добре работят колегите  тук, имат добра организация, което е видно и от резултатите, особено през последните две години“, коментира Бъчварова.

ОД на МВР – Смолян ще получат и шест нови автомобила, като се работи и по назначаването на сътрудници по охрана. Автомобилите ще бъдат предоставени на „Пътна полиция“, като за целта ще бъдат оборудвани с необходимата техника, уточни и директорът на ГД “Национална полиция“  гл. комисар Христо Терзийски. Според него се мисли и за доставката на високо проходима техника.