/ netinfo
Международен панаир Пловдив е обявен за „Почетен партньор на образованието“ и получи сертификат за престижната титла от Световната организация на учебните предприятия EUROPEN-PEN International. Отличието е признание за активното участие на Панаира в Международната седмица на учебните предприятия  в България.

EUROPEN-PEN International организира състезанието за млади мениджъри Global Enterprise Challenge (GEC), което гостува за първи път у нас през април миналата година. Над 90 ученици от шест държави решаваха бизнес казуси в Международен панаир Пловдив.

Надпреварата бе част от 21-ото издание на изложението на учебните предприятия „Млад предприемач“, известно и като  „ТФ фест“, което събра 125 тренировъчни фирми на гимназисти и студенти от България, Люксембург, Румъния, Сърбия и Черна гора. То  показва резултатите от интегрираното обучение по икономика, мениджмънт, бизнес администрация и чужд език.

Изложението е одобрено от Европейската комисия и оценено като добра практика за подготовка по предприемачество, креативност и иновативност. Организатор е Центърът на учебно-тренировъчните фирми към МО

Международен панаир Пловдив  е дългогодишен домакин и партньор на проявата, а сертификатът на EUROPEN-PEN International е знак за признание  за неговия принос в развитието на изложението  „Млад предприемач“, изграждащо мост между училището и бизнеса. Грамотата бе връчена на церемония в Министерството на образованието и науката  на 23 януари 2019 г.