/ ThinkStock/Getty Images
В тазгодишното издание на Международния китарен фестивал GuitArt Festival Plovdiv от 5 до 8 октомври ще видим и чуем Марчин Дилла (Полша), Нино Д’Амико (Италия), Баба Зула (Турция), Джазта Праста Трио/Jazzta Prasta (България), Трио Мандили (Грузия), Дарко Багески (Северна Македония).

Билети за GuitArt Festival Plovdiv  се продават в Билетен център пред Община Пловдив, в ТИЦ на Римския стадион, на касата на Античен театър (вход към АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, в цялата мрежа на Eventim, както и на място преди всяко от събитията, съобщиха от Общината.

Пловдив се превръща в културна сцена: Започва Есенният салон на изкуствата

Фестивалът е традиционно събитие от Културния календар на Пловдив, осъществява се с финансовата подкрепа на община Пловдив. Организатор е Сдружение Фюжън Уей. 

Любовта към един от най-популярните музикални инструменти е причината всяко издание на фестивала да се превръща в празник на китарата, който разкрива нейното място в развитието на поп и рок музиката, нейното класическо музикално наследство и радостта, която носи на хората, които свирят и я слушат.

В рамките на фестивала се провежда и Международен конкурс по класическа китара „GuitArt 2023“, а награждаването е в последния ден. Тази година това ще се случи в Епископската базилика на Филипопол.

Цялата програма на фестивала вижте ТУК.