Дарик
Дарик / Деян Герговски
Общинският съвет в Пазарджик прекрати концесията на паркинга до една от частните болници в областния център – „Здраве“. Намеренията за отдаването му провокираха шумни обществени дебати, а се оказа, че срещу него са се обявили и работещи в здравното заведение, изпратили специално писмо до кмета Тодор Попов.

Решението за спирането бе взето на днешната сесия на местния парламент с гласовете на 25 съветници и 11 въздържали се. Така те отмениха свое решение от по-предишното заседание, проведено на 28 септември.

Кметът помоли от трибуната съветниците отново да обмислят казуса и да предложат решение. Има възможност имотът да се деактува и да се продаде, както и да остане както досега за обществено ползване, без да се дава на наемател.

Попов не смята за добро решение паркингът да остане общински и да се ползва срещу 1 лев на час, каквато е тарифата на останалите обществени места за автомобили. Това би предизвикало ново недоволство сред работещите в болницата, които са над 300, а разчитат само на този паркинг с 80 места. Там често се спират и медицински автомобили.


Крайното решение за имота беше отложено за следващата година.