Маршрутът на №116 в “Столипиново” съкратен самоволно
Маршрутът на №116 в “Столипиново” съкратен самоволно / netinfo
Автобусите от линия №116 са съкратили маршрута си в кв. “Столипиново” и от седмица не минават по ул. “Батак”, алармира кметът на район “Източен” Иван Тотев. За да се отвори трасе за рейсовете край пазара в махала там бяха съборени десетки незаконни постройки и бе монтирано осветление.

Фирма “Мери транс”, която обслужва линията, самоволно се е върнала по стария си маршрут в нарушение на разпорежданията на Комисията по чл.8, която взе решение за тази промяна в транспортната схема, каза пред Дарик управителят на общинското транспортно предприятие Вичо Кузов. Нито той, нито районната администрация е била уведомена за съкращаването на маршрута. При повторно нарушение можем да отидем и на прекратяване на договора, предупреди Кузов.

Собственичката на фирмата Мария Златанова контрира, че многократно е сигнализирала безрезултатно и в общината и в транспортното предприятие, че има опасност от произшествия с жертви на ул. “Батак”. Според нея улицата се използва като паркинг за коли и каруци, а децата от съседното училище пресичат безразборно пред рейсовете. Четвъртият от рейсовете, които днес отново се върнаха по “Батак”, е бил замерен с камък, твърди Златанова.

Ако превозвачът има проблеми с обслужването на линията трябва да ги докаже, а не самоволно да коригира маршрута, коментира шефът на общинското транспортно предприятие.