Люблян Събев  и Георги Титюков в схватка за паркинги и детски площадки в район „Централен”
Люблян Събев и Георги Титюков в схватка за паркинги и детски площадки в район „Централен” / netinfo
Ако стана кмет на район „Централен”, няма да допусна да пипнат училищните дворове и да бъдат превърнати в подземни паркинги, защото съм сигурен , че ще изникнат и надземни върху тях. Това заяви в „Денят” на Дарик Пловдив по време на дебата за район „Централен” кандидатът за кмет на "Коалиция за Пловдив" Люблян Събев. Опонентът му – досегашният заместник кмет и настоящ кандидат за районен кмет Георги Титюков от Граждански съюз за Нова България - му показа разработката си за подземни и 8-етажни паркинги, която не е видяла бял свят заради липса на одобрение от Голяма община и от Общинския съвет.

Титюков предложи в районното кметство да бъдат назначени двама служители в нов отдел, който да се занимава с писането на проекти, финансирани от европейските фондове. Идеята му за създаване на 6 структурни фонда, от които да се черпят средства за съфинансиране, срещна одобрението на опонента му Люблян Събев. Той предложи материално стимулиране на хората, които ще пишат проектите, за да бъдат добре мотивирани и да вършат работата си професионално.

Преди това двамата опоненти спориха за премахната наскоро детска площадка до магазин „Евмолпия”. Причината за премахването й била, че под нея се намира съоръжение на Топлофикация, обясни Титюков. Събев го нападна, че на същото място вече са поставени три гаража и обвини в бездушие властта през последните 17 години.