Литературен фестивал среща обожатели на словото в Стария град
Литературен фестивал среща обожатели на словото в Стария град / dariknews.bg

"Събитието 10+ (книги и приятели)" е празник, който ще събере много от онези, които не могат без писаното слово. Литературната среща е с начало 18 часа в читалище "Възраждане" в Стария град.

Програмата предвижда представяне на новата книга с поезия на Валентин Дишев „RES (или палеонтология на поетическото тяло)" - издателство "Изток - Запад", 2010 г., и на книгата на Левена Филчева и Валентин Дишев "С" - малка бяла книга за незаглъхващи перкусии" - издателство "АРС", 2010 г.

Своеобразният форум ще направи и кратки представяния на последните 7 дебютни книги на български автори, публикувани от издателство "АРС" в последните два месеца: "Парченца синьо/ Flecks of blue" от Мая Любенова, "Красивите години" от Лора Шумкова, "Снимки на деца" от Владислав Христов, "Местни чужденци" от Иван Димитров, "А (положителна)" от Даниела Михалева, "градове сме, а после пустини" от Мина Стоянова и "Череша с гравитация" от Мирослав Христов.

В празника е включена и пловдивската премиера на книгата на един пловдивски автор, издаден през ноември 2009 г. като лауреат от Националния конкурс на "АРС" за издаване на дебютни книги - „Котката на Шрьодингер" от Александър Лютов.

Събитието 10+ (книги и приятели)" се организира от Национален литературен фестивал "ArsMedia", читалище "Възраждане" и издателствата "АРС" и "Изток - Запад".