/ снимка: Адриан Кулев
Спасители, ски учители и ресторантьори се грижат повече от година за животното
Лисица е атракция в Пампорово
97641
Лисица е атракция в Пампорово
  • Лисица е атракция в Пампорово
Лисица се превърна в истинска атракция за туристите в Пампорово през изминалия уикенд, след като се появи в Ски зоната на курорта и съвсем необезпокоявано си потърси храна. Дивото животно позира и пред десетките изненадани посетители на курорта, които я заснеха със своите мобилни телефони пред един от ски гардеробите.

Между тях бе и треньорът по ски от Смолян Атанас Жисов, който обаче не е бил изненадан от появата на хитрото по природа животно.

Ранената сърна, намерена между блокове в Смолян, е в тежко състояние

От миналата година още това животно се навърта. Свикнало е с хората, хапва, кой каквото му даде и бяга. Доста хора я хранят. Хубаво животинче, доверчиво е“, коментира Жисов.

Основно за лисицата обаче, според Атанас Жисов се грижат служителите от Планинската спасителна служба, които специално за нея се снабдяват с гранули за домашни животни. За целта има и специален съд, който стои на един от прозорците на службата. Дивото животно е свикнало с това и когато огладнее се качвало на близката пейка, похапвало и си тръгвало отново.

В последните дни обаче спасителите забелязали и промяна в навиците на лисицата, която необичайно за сега , вземала храна и бягала в гората.

Смолянчани се грижат за ранена сърна между блоковете

Предполага се, че е станала майка и носи на малките ядене.

Лисицата до толкова е свикнала с хората, че не се притеснява нито от силната музика, нито от появата на непознати туристи.