Марияна Стракова и Кирил Кирилов
Марияна Стракова и Кирил Кирилов / снимка: Петър Тодоров
Промяната
97943
Промяната
  • Промяната
Лятото е сезонът на изобилието, любовта, приятелството, на празнуването, морето и планината – на всичко. Това каза в редовната рубрика на Дарик радио – „Промяната“, директорът на Пловдивския културен институт (ПКИ) и преподавател по йога и духовни практики Марияна Стракова. В енергията на лятото любовта избуява. Това сезонът на новите срещи, запознанства и открития, коментира Стракова.
 
През лятото се отваряме навън към света. Време, през което сме много повече навън, отколкото в домовете си – форма за обновяване и облагородяване. Срещаме се с природата във всичките й аспекти.
 
Марияна Стракова отправи послание към слушателите на Дарик: „Нека през лятото да не мрънкаме, че ни е горещо, защото, когато настъпи зимата, търсим слънцето и топлината.“
 
Лятото е свързано с нагласата за почивка. Нужно е да се намери верният баланс между работа и почивка и ако има нещо, което дава енергия в работата, която вършим, това са нещата, които обичаме, каза още директорът на ПКИ. Те дават страстта и вдъхновението, във всички аспекти, в които се развиваме. Най-често това се случва, когато успеем да се откъснем и да сменим ритъма, мястото и обкръжението. Тогава имаме шанс да получим нужния релакс и да презаредим батериите, допълни Марияна.
 
Чуйте цялото интервю с нея в приложеното аудио.