Кошински: Няма да вали сняг в близките 24 часа
Кошински: Няма да вали сняг в близките 24 часа / dariknews.bg
Кошински: Няма да има сняг в близките 24 часа
36278
Кошински: Няма да има сняг в близките 24 часа
  • Кошински: Няма да има сняг в близките 24 часа

Много упрорито се опитваме да влизаме във всички вътрешноквартални улици, които са проходими за техниката ни, заяви в ефира на Дарик радио управителят на ОП „Чистота" Радослав Кошински. В огромната част от тях успяхме да го направим, увери той.

Вчера машините ни работеха цял ден и следобед ефектът от разпръскването на сол и пясък беше добър, добави Кошински. Между 17.30 и 19.30 часа имахме почивка и вечерта отново пуснахме всички опесъчаващи машини из целия град - първо по големите булеварди, а по-късно и по вътрешните улици, обясни шефът на „Чистота". По думите му така е било преодотвратено замръзването на кишата.  

През изминалото денонощие е имало около 8-9 аварии на пясъкоразпръсквачи, но дежурните механици са ги отстранили своевременно. Проблемите са били спукана гума, скъсана верига, повредено устройство на разпръсквача и т.н.

В близките 24 часа метеоролозите не предвиждат снеговалежи, така че каквито и да са температурите, солта ще издържи и заледявания няма да има, увери Кошински. Продължават обаче проблемите с паркираните коли по малките улици, което пречи на нормалната работа на снегорините, каза още той. /Чуйте интервюто и от прикачения звуков файл/