ремонт 
ремонт  / Дарик архив
По бул. „Коматевско шосе“ се работи усилено и затова призовавам жителите на квартала да не излизат на протести. Това каза кметът Иван Тотев. Той уточни, че забавянето на реконструкцията идва от проучването на римския акведукт, която дейност се ръководи от директора на Археологическия музей доц. Костадин Кисьов. За разстоянието от 2 200 метра са разкрити три нови антични селища.
 
Тотев увери, че плановете са в началото на следващия месец Кометевско шосе да се свърже с Остромила. Подземната мрежа вече е положена, изгражда се и велоалея. По думите на градоначалника проектът ще приключи възможно най-скоро, като в процеса максимално са ангажирани институции, фирми и общинската администрация.
 
Дано нямаме обжалвания и до две седмици се надявам за започнем работа и по пътната част на бул. „Васил Априлов“, каза още кметът и допълни, че това го позволява приключилата дейност на ЕВН – Топлофикация. Има споразумение и с ВиК. Няма да се връща паважната настилка по булеварда, в момента продължава процедурата по отчуждаване на частни имоти, каквато се извършва и по отсечката Модър – Царевец и булевардите „Северен“ и „Голямоконарско шосе“. Проектът за реконструкция на бул. „Васил Априлов“ е на стойност 2.7 млн. лв.