Кметът на Стамболийски на съд за престъпление по служба отпреди 2 мандата
Кметът на Стамболийски на съд за престъпление по служба отпреди 2 мандата / netinfo
За престъпление по служба при предишния си мандат ще отговаря днес пред Пловдивския окръжен съд настоящият кмет на Стамболийски Иван Атанасов.

В продължение на три години от 2000-ната до април 2003 година той превишил правата си като кмет и ощетил с 6000 лева “ БКС – 2001 – Стамболийски “ ЕООД.

През 2000 година Атанасов сключил сключил с “Адонис 95” ЕООД договор за предоставяне правото на ползване върху масивна двуетажна сграда /бивш МУЦПО/ с опция за закупуване при приспадане на разходите за ремонт. За това обаче няма решение на Общинския съвет. По този начин кметът е излязъл извън решението на собственика на имота и е заложил в договора клауза, която ощетява общината при бъдеща продажба на имота.

На 4 декември 2000 г. кметът Атанасов е сключил договор за наем на терен от 4050 кв. м. със същата фирма “Адонис 95” ЕООД.

Делото многократно се отлага заради представяни от Атанасов болнични. От СДС - Стамболийски, от чийто сигнал тръгна наказателното преследване срещу кмета, обаче твърдят, че медицинските са опит за протакане на делото. Според лидера на сините Марин Налбански в дните на отложени заседания Атанасов е бил на други публични прояви, за които има снимков материал.

Наказанието за престъпление по служба е лишаване от свобода от една до осем години.