Кампания съчетава еко инициатива с помощ за болно дете
Кампания съчетава еко инициатива с помощ за болно дете / sxc.hu
Кампания съчетава еко инициатива с помощ за болно дете
58227
Кампания съчетава еко инициатива с помощ за болно дете
  • Кампания съчетава еко инициатива с помощ за болно дете

Среща с рапъра Устата ще получи училището - победител в благотворителната кампания „Лист по лист". Екоинициативата за събиране на употребявана хартия е съвместна на Националния алианс за работа с доброволци (НАРД) и община Пловдив и ще се осъществи в 13 училища в града. Каузата тази година е да се съберат средства за лечението на 4-годишния Деян Юруков. Той страда от рядкото заболяване артрогрипоза и парите ще осигурят необходимата за него рехабилитация.

Всички граждани и фирми, които искат да се присъединят към кампанията, могат да оставят хартията в някое от училищата в техния район. За по-големите количества НАРД осигурява превоз за собствена сметка.

Училищата са само 13, защото част от тях са отказали участие с мотива, че събират хартия самостоятелно и средствата отиват за нуждите на учениците, обясниха организаторите от НАРД.

Кампанията се осъществява от 5 до 9 ноември, а извозването на хартията ще бъде от 12 до 16-и ноември.

На 21 ноември ще има специална церемония, на която ще бъдат наградени първите три училища, събрали най-много хартия. Най-добрите ще се срещнат с Устата, втора награда ще бъде безплатно организиране на спортен празник от НАРД, а училището на трето място ще получи частично оборудване на физкултурния си салон.

Подробности за еко инициативата можете да чуете от прикачения звуков файл от младежкият координатор по проекта Александър Николов и доброволката Велина Аргирова.