Камери ще пазят новите обществени WC
Камери ще пазят новите обществени WC / снимка на Пламен Четелязов
Камери ще пазят трите модернизирани обществени тоалетни, които отвориха отвориха врати днес след ремонт на стойност общо 65000 лева. Това съобщи управителят на „Чистота” Радослав Кошински, след като прясно пребоядисаната фасада на тоалетната в Цар-Сименовата градина осъмна надраскана с графити. Устройствата за видеонаблюдение ще бъдат монтирани за сметка на комуналната фирма до няколко дни.

Тоалетната срещу пощата бе открита от кмета Славчо Атанасов с тържествена церемония с много балони и екзотични танцьорки, които раздаваха рекламни брошурки за ремонтираните обекти. Пенсионери и майки с деца ще ползват безплатно санитарните екстри в Цар-Симеоновата градина и в останалите две WС-та – на Централна гара и срещу Университетска болница. За останалите граждани таксата ще е 50 стотинки.

Тоалетните са с луксозен фаянс, нова санитария, алуминиева дограма, стая за преобличане и повиване на деца, специални кабинки за трудноподвижни лица и рампа за инвалидни колички

Приходите от тях ще се използват за поддръжка и за ремонт на на други тоалетни. Следващите обществени тоалетни, които ще бъдат модернизирани, са срещу Четвъртък пазара и в парк „Белите брези”, посочи Кошински. 

Информация на Пламен Четелязов