/ netinfo
инцидент язовир
100391
инцидент язовир
  • инцидент язовир
Тялото на 15-годишното момче, което пропадна във водоема край пловдивското село Марково, е намерено и извадено от водолази, съобщиха от полицията в града на тепетата. Вчера детето, заедно с още две други деца, отишли да се разходят до язовира. Момчето влязло в замръзналите води, за да си прави селфи, но ледът се пропукал и то потънало.

Тогава едно от децата се обадило на баба си, която на свой ред алармирала мъжа си. Възрастният човек се опитал да го измъкне от ледените води, но не успял. Самото момче се опитвало над 15 минути да изплува, но неуспешно, разказа кметът на село Марково Пламен Кабаков, който подчерта, че ако веднага са били сигнализирани службите, то е можело да бъде спасено.  

Сигналът за трагичния инцидент е подаден към 17:00 часа. Незабавно към мястото са били насочени полицаи от Първо районно управление на Пловдив, спасителен екип и техника от пожарната.

До късно вечерта обаче тялото на момчето не беше открито. Водолази продължиха издирването му тази сутрин. Другите две деца са невредими. Водоемът не е охраняван.