/ Дарик архив
Възпитание, уважение, компетентност, диалог, твърдост при отстояване позициите на града ни и интересите на пловдивчани. Тези качества посочи лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева, които новият кмет на Пловдив според нея трябва да притежава.

Тя добави, че по този начин ще си осигурим един достоен, чист, подреден и сигурен град. Каназирева заяви, че партията й ще участва в изборите, но дали тя самата ще се кандидатира за кмет, е още твърдо рано да се каже.    

Новият кмет трябва да е добър стопанин, да притежава мениджърски качества, да е откровен и работлив и не на последно място – да умее да комуникира с хората. Това заяви общинският съветник от Реформаторския блок Пепа Деведжиева.

Според нея, това да си кмет не значи от сутрин до вечер да те хвалят, дори негативите са повече и допълни, че бъдещият кмет трябва да има дългосрочна стратегия за развитието на града.  

Б. Инчев: Много хора ме виждат като кандидат за кмет, но на този етап не ми е важно

Досега разговори с други партии не са водени, но за в бъдеще сме готови да го направим с всички, които имат сходни с нашите виждания и перспективи за развитието на града. Това обяви лидерът на градската структура на ВОЛЯ Сузана Николова. По думите й съпартийците й са готови на съвместни действия с всички заинтересовани за доброто бъдеще на Пловдив.

През последните близо три години Общинският съвет работи добре, няма напрежения и крайни противопоставяния, каза пред Дарик председателят на местния парламент Савина Петкова.

В дух на диалогичност работят съветниците, както помежду си, така и с администрацията, а напоследък и с хората, които работят във фондация „Пловдив 2019“, добави тя и отхвърли твърденията, че ОбС не функционира или по-скоро работи като някакъв вид брокерска къща.  

Целият репортаж чуйте във втората половина на приложеното аудио.