Инвестираме близо 17 млн. лв. от републиканския бюджет в изграждането на нов мост над река Марица, каза инж. Ясен Йорданов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. На символичната първа копка на новото съоръжение при км 6+832 на път III-667 Плодовитово – Асеновград присъстваха и инж. Десислава Паунова – член на УС на АПИ, Димитър Добрев – заместник-областен управител на област Пловдив, кметове от района и др.
 
Третокласният път III-667 Плодовитово – Асеновград осигурява пряка връзка от АМ „Тракия“ до първокласния път I-8 Пловдив – Хасково и ГКПП „Капитан Андреево“.
 
Председателят на УС на АПИ инж. Йорданов поясни, че новото съоръжение ще бъде построено по съвременна технология, като след изграждането му ще бъде осигурено двупосочното преминаване, без да е необходимо изчакване. Мостът ще е с дължина 228 метра и 10,5 метра ширина, от които 2 ленти по 3,5 метра и два тротоара с ширина по 1,75 м.

Габаритът на съществуващото в момента съоръжение в отсечката Градина – Първомай е само една пътна лента, като с предимство преминават автомобилите в посока Първомай.
 
Изпълнител на строително-монтажните работи е „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД. Стойността на договора е 16 878 373,48 лв. без ДДС. Строителният надзор е възложен на „Т7 Консулт“ ЕООД, като договорът е на стойност е 52 300 лв. без ДДС. Авторският надзор е на „Консорциум Бета Циклоп“ ДЗЗД, като стойността на техния договор е 29 999 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 365 дни.
 
АПИ