Хотелиер взема ресторантите на бившето “Обществено хранене”
Хотелиер взема ресторантите на бившето “Обществено хранене” / netinfo
Пловдивската фирма “Дафна –КД”, която притежава обекти в Слънчев бряг и тютюневи складове в Пловдив, е обявена за победител в конкурса за приватизация на общинската фирма “Ритон”. Тя ще придобие 100% от активите на бившето “ Обществено хранене” срещу 2 млн 306 хил 201 лв, ако Общинският съвет одобри сделката.

Конкурент на “Дафна” бе строителният предпримач Стоян Сариев, но наддаването бе анемично. Победителят в конкурса бе излъчен, въпреки че бъдещият купувач не предлага надеждно обезпечение на инвестициите, казаха пред Дарик членове на комисията. Фирмата, която ще придобие акциите на “Ритон”, е собственост на Ангел Пепелешев. Негов съдружник в туристическия бизнес е Малин Марчев, син на покойния общински съветник от ОДС Стоимен Марчев.

В капитала на “Ритон” са ресторантите „Бялата воденица", където обаче земята е собственост на реститути, и “Веселото село”. Те са отдадени под наем с дългосрочни договори, които купувачът едва ли ще може да разтрогне заради предвидените в тях тежки неустойки. Приватизаторът ще получи и 40% от акциите на смесеното дружество “Хеброс 89”, в чийто капитал е и ресторант “Ловен парк” на Гребната база.