/ Адриан Кулев
Гръмотевична буря, придружена с градушка, наводни улиците в Смолян.

Адриан Кулев

"Всичко започна около 16:00 ч., когато над града се надвесиха тъмни облаци и започна интензивен валеж на дъжд, след близо 20 минути, той бе примесен с градушка, а улиците в града се превърнаха в реки. На този етап са постъпили два сигнала за проблеми в Община Смолян, като те са предимно за избили шахти", съобщи зам.-кметът на общината инж. Марияна Цекова.

Адриан Кулев

Адриан Кулев

„Сигналите са предадени на ВиК и се работи по тях, на ул. „Първи май“, една от шахтите е изхвърчала от напора на водата, на този етап други сигнали няма“, коментира инж. Цекова.

Адриан Кулев

Някои от стръмните улици и тротоари бяха трудно проходими, заради водата по тях, а репортер на Дарик засече наводнен подземен гараж на бизнес сграда, непроходими стълбища и подлези и други. Околовръстният път на Смолян също бе сериозно наводнен.

Лято с жега и дъжд - ще продължи ли с изненадите юли и през следващите дни?

По информация на зам. областният управител Адриан Петров, пожарни екипи отводняват магазини в ниската част на бул. „България“ в областния град, като има и сигнал за избили води в дома на възрастна жена.

Адриан Кулев

„Екипите от пожарната са на място и извършват отводняване, за сега други сигнали нямаме“, коментира Адриан Петров.

Заради бурята и градушката, пътят към прохода „Правела“ също е бил сериозно наводнен, като очевидци съобщават за доста наноси по пътните платна.

Адриан Кулев

В областно пътно управление-Смолян, на този етап няма постъпили сигнали за проблемни участъци и изнесени пътища, съобщиха от дежурната част на пътното управление.

Адриан Кулев

Адриан Кулев

Пампорово също е побеляло от силната градушка.