Дъжд в Козлодуй
Дъжд в Козлодуй / Община Козлодуй
Няма пострадали или бедстващи хора.
Над 40 литра дъжд са се излели над Козлодуй снощи, за около 30 мин., съобщиха от Общината. В периода 17.30-18.00 часа на денонощния дежурен в Община Козлодуй са получени десетки сигнали за наводнени къщи, дворове, блокове, запушени шахти, паднали дървета. 
Заместник-кметът Весела Вълкова е била на терен и е съдействала за организирането на отводнителните операции. Техника на ОПКД също е включена в извънредната ситуация. 

“Валя както дъжд, така и град в някои участъци в Козлодуй. В помощ при отводняването се включиха и много доброволци. Важно е, че няма бедстващи или пострадали хора”, каза Виолета Илиева - специалист отбранително мобилизационна подготовка в Община Козлодуй.
Поради силния вятър има два увредени два автомобила от паднало дърво при блок 29 в ЖК 1.  За кратко е било спряно подаването на електроенергия в отделни части на града. 

Паднало дърво в Козлодуй

От Общината призовават гражданите, ако намерят паднали автомобилни табели да ги предоставят в Община Козлодуй при денонощен дежурен. Собствениците могат да си ги потърсят от служителите на Общината. 

 
 
Община Козлодуй