Жена е била глобена заради това, че не е спазила знак, който изцяло е бил боядисан от вандали. Въпреки това пловдивчанката е наказана с фиш, който обжалва в съда, съобщи NOVA.

Елена Атанасова минавала с автомобила си в района на надлез „Родопи” в Пловдив. Вместо да завие задължително наляво, тя продължила направо заради заличен с блажна боя знак.

„На него не личи какво има. Спазих знак „СТОП” и продължих направо в улицата напред, на която няма знак, че влизането е забранено. Може би на стотина метра по-надолу изскочи един полицай е ме попита дали зная защо съм спряна”, разказа Атанасова.

Абсурд на пътя: Глобиха два пъти шофьор за едно и също нарушение (ВИДЕО)

В този момент жената разбира, че е пропуснала да спази знак, който всъщност не е ясно какъв е. „Попитах дали съм спряла на стопа, каза, че съм спряла. Обясни обаче, че има и друг знак, но не знаеше видимо, че той е заличен с бяла боя. Не личи, че там има някакъв знак, който указва нещо”, добави жената.

За да се уверят в думите на Елена, полицаите се върнали с нея до кръстовището. „Единият от тях беше силно изненадан, че знакът е заличен с бяла боя. Попитах според тях кой го е направил. Казаха, че не знаят. Обясних им, че този знак за мен е нелегитимен и няма как да го спазя”, посочи тя.

Въпреки това полицаите ѝ написали акт. „Отказах да подпиша, след което ми обясниха, че ще ме водят на съдия и тежки процедури. Буквално се съгласих да подпиша да си взема талона и да излъжа заедно с тях, че съм виновна”, допълни тя.

Четири години по-късно: Глобиха таксиджия, напръскал с лютив спрей мъж и жена

Според Елена проблемът е несправедливия начин, по който ѝ е наложена глобата. „По-тъжното и смешно е, че тези хора не знаеха, че е заличен и чакаха някой да наруши знак, който не съществува”, каза още глобената.

От дирекцията на полицията в Пловдив обясниха, че в деня на проверката са видели, че знакът е напръскан с боя, но по думите им все още бил видим. На следващия ден той е бил изцяло заличен. От там са уведомили Община Пловдив, чийто служители трябва да сменят увреденото пътно съоръжение.
NOVA