Глобиха гумаджия по сигнал на граждани
Глобиха гумаджия по сигнал на граждани / снимка : Виктор Кадири /

2 акта от по 300 лева бяха написани на собственик на сервиз на гуми по Закона за тротоарното право и по Закона за защита на потребителите. Освен това се оказа, че обектът няма право да работи като сервиз, защото има разрешително само за магазин.

 Собственикът на сервиза Стефан Чавдаров, който не бе намерен за коментар, е санкциониран по сигнал на граждани, които се оплакали на „горещия телефон" на кмета, че е издигнал стена от гуми на тротоара до кръстовището на Сточна гара преди Бетонния мост.

Според Ради Атанасов от дирекцията по обществен ред и сигурност, който му написа актовете, на Чавдаров 2 пъти са съставяни предупредителни протоколи, с които е бил призован да се яви в общината и да представи документ за тротоарно право и разрешително да работи като сервиз. След като и двата пъти не се явил и след множество сигнали от граждани се принудихме да вземем тази мярка, категоричен бе Атанасов.

Зам. - кметът по сигурността и обществения ред Руси Панчев, окачестви действията на Чавдаров като изключителна наглост и увери, че ще продължават да се налагат санкции на всеки, който нарушава закона.