52-годишна банкова служителка присвои сумата от 144 200 лева. Тя е работила в клон на банка като главен касиер. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата в Пловдив.

„Същата е работила в банката от 2005 г. Заемала е тази длъжност до месец април 2024 г. „ По време на COVID кризата тя е решила да извърши на етапи присвояване на парични средства, които не са собственост на отделни клиенти, а са ѝ били предоставени, за да оперира с тях във връзка с ежедневната ѝ дейност“, допълват от обвинението.

Парите са се намирали в каса, във формата на пачки. В продължение на четири години в различни месеца тя е присвоявала банкноти от тези пачки. „Започнала е да слага зелени хартийки в пачките вместо банкноти, които е закупила лично, за да се прикрие. Тя ги е рязала, за да ги оформи като банкнота от 100 лева и е запълвала пачките“, заявиха от прокуратурата.

Досъдебно производство по случая е образувано на 30 май по сигнал на ръководството на банката, след като там е бил извършен одит и е установено длъжностно присвояване в особено големи размери.

Жената е задържана за 24 часа и ѝ е повдигнато обвинение.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня